maanantai 16. huhtikuuta 2012

Veden solinaa, linnunlaulua ja tasapainoilua

Tänään sai käsitöiden teko jäädä illan neuletapaamiseen asti, kun hyvä sää innoitti luontoon. Päätimme tehdä kevään ensimmäisen Nuuksio käynnin koirani kanssa. Otimme mukaan vettä ja juoksuvyön. Vetämisestä nauttiva koirani sai avustaa minua lenkkeilyssä ja näin minä sain kädet vapaaksi tasapainoiluun. Tasapainoilua kävelyreitillä tarvitsikin, sillä Nuuksiossa oli vasta kevät tuloillaan. Kävelyreitit olivat vielä lähes tulkoon kokonaan jään ja lumen peitossa. Veden solina ja lintujen laulu kertoivat kuitenkin tulevasta keväästä.

Nuuksiossa oli kevät vasta tuloillaan.

Luna vetämässä juoksuvyön avulla.Luna nautti, vielä kun voi, lumesta ja tykkäsi uida siinä. 

Veden solinaa oli mukava kuunnella.

Luna oli malttamaton kuvaamisen aikana.


Nuuksio reissulta kiiruhdinkin neuletapaamiseen Myyrmanniin. On siis ollut oikein mukava päivä. Neuletapaamisessa neuloin huivia ja autossa aloitin sormikkaat.

perjantai 13. huhtikuuta 2012

Kaksi valmistunutta keväthuivia

Tällä viikolla on valmistunut kaksi uutta keväthuivia. Kummastakin olen kyllä jättänyt reunojen viimeistelyn pois, sillä mielestäni se on ollut turha. Olisihan se ollut ulkonäkölisä, mutta ei kylläkään käytännöllisyyttä olisi lisännyt. Toisaalta minulla on ollut myös keksittty kiire saada huivit käyttöön, koska aikaisempia vastaavia huiveja minulla ei ole ollut ollenkaan. Seurraavaksi alan tekemään hieman isompitöisiä huiveja. Lankaa löytyy kyllä kotoa, kuten vironvillaa.

13.4 valmistunut huivi

10.4 valmistunut huivi

Keskiviikkona alkoi myös kesäloma, kun Jokerit kokivat tappion. Tai siis yksi peli on vielä - pronssipeli- keskiviikkona. Sen jälkeen kesäloma alkaa virallisesti. Nyt jää sitten vieläkin enemmän aikaa käydä neuletapaamisissa ja ylipäätänsä jää aikaa enemmän neulomiseen.

Kokeilen nyt myös järjestää Espoon keskukseen neuletapaamista, mutta sitä ennen pitää kyllä selvittää onko sellaiselle tarvetta. Kyllähän noita tapaamisia muutenkin on, mutta ei niitä koskaan voi olla liikaakaan.

Nyt lähden kauppaan ostamaan tarvikkeita pestokanaa varten. Ruoanlaitto ei ole minulle ominaisimpia kotitöitä. Mutta tänään aion yrittää! Vaikka onkin perjantai 13.päivä. En minä kuitenkaan taikauskoinen ole.


tiistai 10. huhtikuuta 2012

Ostoksia 10.04


Tänään tuli käytyä jälleen lankaostoksilla. Syy ostosreissuun oli ensi viikolla olevat kaverini häät. Ajattelin tehdä hänelle korin Lilli-ontelokuteesta. Tällä hetkellä Lilli kuivuu kylpyhuoneen lattialla. 


Lisäksi matkaan tarttui jälleen yhden huivilangat. Onneksi tänään tuli kuitenkin yksi huivi valmiiksi. Valmistunut huivi on nyt pingoittumassa työhuoneen lattialla. Siitä laitan kuvia myöhemmin.Tässä kuitenkin tänään ostamani langat.


maanantai 9. huhtikuuta 2012

Voitto tuli ja peli jatkuu

Juuri tulin matsista kotiin ja voittohan se sieltä tuli. Pelit on kuitenkin vielä totaalisen kesken. Torstaina olisi kyllä yksi mieluinen neuletapaaminen, mutta keskiviikkona selviää miten sen kanssa käy eli olenko torstaina sittenkin matsissa ja neuletapaaminen jäisi väliin.Tänään on Novitan Miamista tehtävä huivi edennyt viimeistelyvaiheeseen. Kohta saan ensimmäisen kevään huivin valmiiksi ja saan siitä myös kuvan tänne. Huivin viimeistely on kuitenkin aika puuduttavalta tuntuvaa. Saa siis nähdä paljonko viimeistelyjä jaksan tehdä. Onneksi huivi on paksumpaa lankaa kuin ohjeessa niin pienet muutokset ovat sallittuja.


Illan pelin voittomaalin teki Janne Lahti


sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Ensi kertaa täällä

No niin, nyt se tapahtuu. Minäkin aloitan blogin.

Aloitan samalla myös lankavarastoni seuraamisen. Tämän kuun alussa laskin lankani ja määrä oli 18 130g. Mielestäni siinä on pudottamisen varaa.Varsinkin kun ottaa huomioon, että lankamääräni oli vielä lokakuussa 5 kg ellei jopa alle sen. Varmaan todellisuudessa allekin sen.

Lokakuussa tapahtui peruuttamatonta. Päätin tehdä joululahjaksi tiskirättejä. Lopulta tein joululahjaksi tiskirättejä, pannunalusia kankaasta, peiton isoäidinneliöistä, miehelleni villapaidan ja koiralleni myös villapaidan. Eikö muka lähtenyt käsistä? Lisäksi tein kuusenkoristeita. Kaikki tämä parissa kuukaudessa. Sitä ennen oli ollut muutaman vuoden tauko neulomisesta ja muistakin käsitöistä.

Joululahjoja

Kun vuosi 2012 alkoi, päätin että teen myös itselleni neuleita. Kyllä niitä neuleita on sitten tehtykin. Tässä kuvaa muutamasta.

Novitan Keloa. Pääntie oman mielen mukaan.

Säärystimet Gjestal Janne lankaa.

Ylipolven sukat Fame Rand lankaa.

Novitan Rose Mohair lankaa.

Novitan Puro-lankaa.

Novitan Isoveli-lankaa.

Neuleita on siis syntynyt tiukkaan tahtiin.


Tänään sain ensimmäiset miinukset (359g) tälle kuukaudelle. Sain valmiiksi mekon, jossa on käytetty Novitan lankoja.

Novitan Hankoa ja Tennesseetä.


Nyt on ensimmäinen bloggaus tehty. Ja vielä loppuun pari kuvaa koirastani joululahjaksi tehty neule päällä.