lauantai 19. toukokuuta 2012

Toukokuun hyörinät

Kuukausi on taas mennyt eteenpäin ja ulkona on jo ihan erilaista kuin Nuuksion käynnillä; lumi on sulanut ja ruohokin jo kasvaa. Moni uusi käsityö on päässyt kuukauden aikana puikoille mm. mysteerihuivi. Alulleen ja melkein myös lopuilleen on päässyt yksi hankalaselkoisella ohjeella tehtävä paita Noro-langasta. (Tästä työstä lisää, kun se viimein valmistuisi.)

Mysteerihuivi on ensimmäinen mysteerityö, jossa olen mukana. Tämä työ on hyvin vangitsevaa. Työhön kehittyy ehkä liiankin helposti viha-rakkaus-suhde. Uutta viikoittain julkaistavaa vihjettä odottaa innolla ja kauhulla. Miehenkin hermot saa menemään, kun tekee kyseisestä työstä liian suuren numeron, sillä että vihje on saatava viikossa tehtyä, jotta uutta vihjettä pääsisi tekemään välittömästi sen ilmestyttyä. Tällä hetkellä mysteerihuivi on edennyt siihen pisteeseen, että neljättä vihjettä odotetaan (julkaistaan tänään illalla, myöhään) mutta kolme vihjettä on jo valmiina. 

Mysteerihuivi helmineen kolmannen vihjeen jälkeen.  (Pimeässä kuvattu eli hieman vääristynyt kuva)

On kuukauden kuluessa valmistunut kuitenkin pari työtä, vaikka se tuntuukin todella vähäiseltä.
24.4 valmistui jo käyttöön päässyt wingspan-huivi. Huivi valmistui alussa olleiden ymmärtämis/uskomis- ongelmien jälkeen yllättävän kivuttomasti. Jopa niinkin, että toisenkin tekemistä aloin heti harkitsemaan. Toiseen huiviin tekisin kuitenkin pieniä muutoksia. Tämä valmistui Fame trend-nimisestä langasta ja huiviin meni yksi 100g:n kerä.


Wingspan Fame trend-langasta.

29.4 valmistui ensimmäiset kunnolliset sormikkaani, joihin olen hyvin tyytyväinen. Sormien väliin ei jäänyt reikiä ja sormien koot ovat sopivat. Nämä valmistuivat Dropsin Fabelista. Käsineisiin olisi riittänyt yksi 50g:n kerä, mutta kun aloitin kummankin käsineen samaan aikaan magic loop-tekniikalla, niin kaksi aloitettua kerää tuli. Ostin kyllä myöhemmin yhden uuden kerän, jotta saisin sitten myöhemmin myös sukat aikaan.


Sormikkaat Dropsin Fabelista.

Lankaa on kuitenkin tullut ostettua valmistuneita töitä enemmän. Nyt sitä lankamäärää pitäisi sitten vain pyrkiä tuhoamaan ja tekemään valmiiksi erinäisiä töitä. Tuli kyllä eilen luotua silmukat yhteen kesätoppiinkin, jota olen tänään neulonut 20 cm eteenpäin.
Neuletapaamisissa on myös käyty - tälläkin viikolla neljä tapaamista. Enkä tiedä milloin tulee seuraavan kerran viikko, jolloin ei olisi yhtään tapaamista. Vai onkohan niitä enää?


Neulomisen lisäksi olemme mieheni kanssa herätelleet kesää kohden harrastustamme geokätköilyä. Kahdessa FTF-jahdissa olemme olleet, joista toinen tuotti tulosta ja toinen vain hyvän mielen ja koiran iltalenkin.
Tänään lähdimme lopulta vain 1,5h kestäneelle lenkillä lähimaastoon lähipurkin johdosta. Purkki löytyi kivuttomasti ja koira sai loistavan ulkoilun. Mekin saimme vaivata päätämme sopivan reitin löytämisellä. Läheltä kätköpaikkaa otimme muutaman kuvan, josta tässä parhaimmistoa.

Näitä me etsimme - pakasterasia, jonka sisältö on kätköilijälle arvokas.2 kommenttia:

  1. Aloitin aamulla neljättä vihjettä. On rauhallista tehdä, kun perhe nukkuu :) Ei tätäkään vihjettä voi liian haastavaksi sanoa, mutta ihan kivalta näyttää.

    VastaaPoista
  2. Nyt vasta löysin blogisi! Suloinen koira teillä <3

    VastaaPoista